ÎNCARCĂ

VIOREL CORBU

Sezonul a început

Ar fi trebuit la Sölden daca am fi ajuns cu cateva zile inainte. Incepuse viscolul, iar pe ghetar nu functiona nicio instalatie. Dupa doua zile am plecat cu Bogdan, usor dezamagiti catre Stubai.

"Am ajuns în jurul orei 15, iar datorita vantului nici aici nu au functionat instalatiile. In oras ploua. A doua zi dimineata, pe geam se vedea totul acoperit cu zapada. O surpriza placuta. Am inceput sezonul cu zapada afanata, cum rar am prins index. Ceata, dar se vedea suficient incat sa vezi pe unde mergi. Am stat două zile apoi am mers catre Hintertux.

Urma sa ma intalnesc cu Maria, Vlad si Adriano. Prima zi am avut vreme buna, apoi au urmat 5 zile cu vant puternic si ceata. Ultima zi a fost cu soare. Nu ne venea sa credem si asteptam ca ceața sa se intoarca, dar a fost perfect.

Am ramas cu Vlad inca doua zile si am hotarat sa mergem la Kitzsteinhorn sa vedem cum e. Nu ninsese si era foarte aglomerat asa ca ne-am bucurat mai mult de peisaj.

Ne-am intors in tara si se anuntau ninsori.

Dupa doua zile, vremea s-a linistit si am urcat să vad cum e sus. Avem o presimțire. Jos innorat, iar sus soare. Plafon, iar vaile mele aveau zapada. Prima linie a fost pe o mica cornișa cu mici sarituri, apoi am construit evident, un kicker.

Sezonul a inceput!

"The snow and the mountains have become our landscape, our real world." - Georges Simenon