ÎNCARCĂ

VIOREL CORBU

Season start to dream for

In timp ce stateam linistiti in aeroport, auzim numele noastre si ca suntem asteptati de urgenta pentru imbarcare. Dan se uita spre mine apoi plecam grabiti. Ne trezim in Munchen, apoi asteptam bagajele. Langa noi un domn inalt cu geaca de piele si tinte metalice. "Buna ziua domnule Vali Vijelie, la multi ani!" il saluta o femeie, ma uit la Dan si el la mine. Vlad ne asteapta, ne imbratisam, apoi plecam spre Hintertux. Maria si Adina erau deja acolo. Pe drum incerc sa realizez ca incep sezonul apoi adorm. Ma trezesc la destinatie, stam la povesti, dam un shot, pregatim echipamentul apoi ne punem la somn. Era trecut de 00.

Domnul Vali cu siguranta era in zona. In prima zi am avut furtuna, ceata si ger. Nu am avut gheata in schimb si asta a facut sa ne bucuram. Ne-am acomodat apoi am trecut la off-piste. Desi nu era zapada multa am putut alege ceva linii printre crevase. Inca din a doua zi Adina devine regina tomahawk. Tomahawkarita se rostogolea mai repede decat toti. Uneori daca clipeam pierdeam pana la trei rostogoliri. Urmeaza apoi Vlad, care a citit un comentariu pe facebook cum ca astia mai buni ar face nosepress in powder. A incercat involuntar aproape la fiecare tura. Uneori m-am oprit ca sa pot rade cum trebuie. Dan avea probleme cu un mal pentru ca era "invers decat noi" ne spune el si se tot infigea. Partea asta o avem si filmata. Au urmat cateva zile cu soare, tomawawk mai rar si coboram ca taurii. Baietii lucrau la park. Imi doream sa merg si speram la vreme buna.

In autobuz, la jumatatea drumul, Dan se uita trist spre Vlad si ne spune ca si-a uitat ski-passul in geaca cealalta. Asa il intalneste si cunoaste pe soferul domnul Daniel. Desi nu au avut intotdeauna pozitiile cele mai bune, toti erau focusati pe mersul corect. Asta m-a bucurat. Buttering, carving si mici drop-uri, iar cand park-ul era in sfarsit gata s-a intors ceata. Aveam zapada proaspata si asta ma facea sa uit. Zapada cum nu am vazut de cand merg pe munti chiar. Maria e fericita si in lumea ei.

In ultima zi, cobor din autobuz si spun catre Vlad ca nu am mai vazut de mult timp atat de mult clapari la un loc. "Ce nu ai mai vazut, clapari?" imi spune soferul si zambeste. Ne salutam apoi Vlad il intreaba daca este domnul Daniel. "Daniel este cumnatul meu!", apoi incepem sa povestim. Domnul Vali se pare ca s-a intors. Era FIS Worldcup Telemark si probabil avea o cantare. Din cauza vantului nu am putut sta mult. Am dat cu Vlad un drop pe care il tintisem cu o zi inainte apoi am plecat spre restaurant. Aglomeratie. Cautam mai mult timp decat era necesar o masa, apoi pe placi, coboram la urmatorul restaurant. Eram la o masa cu doua scaune libere, iar un domn ne cere unul. Aprobam si privim peste umar cum doua fete cu tavile in mana urma sa ne intrebe daca pot sta cu noi. Vlad se uita la mine, injura, apoi ne uitam amandoi la scaunul liber. Ne ridicam, lasam fetele si plecam. In gondola imi vine in minte filmul "Dumb and Dumber" si incepem sa radem.

Duminica ajung acasa, iar luni vreau sa urc sa vad cum stam si noi cu zapada. La Busteni cabina nu a mers de 10 zile iar luni se fac 11. Marti merg la Sinaia, iar in cabina sunt pus la curent cu noutatile. A nins, a ploua si apoi a fost frig. Dar totul alb. Dupa ce am avut parte de ceva pow nu prea imi venea sa ma dau pe gheata asa ca am oprit la un kicker.

"The snow and the mountains have become our landscape, our real world." - Georges Simenon